Skip to content


Szegedi őskáosz

 Mivel Szeged belvárosi forgalmát fenekestől felforgatják hosszabb időre, ezért a blogra is kirakom a pontos helyzetet, mert eléggé megbonyolították.
A térképen beállítottuk a megfelelő irányokat és zárásokat, de kell egy kis idő, mire befrissül a szerver és utána is lehetnek hibák, azokat ide is jelezhetitek.

 

Megkezdődik az 1-es villamos belvárosi szakaszának átépítése

A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt célja Szeged villamos- és trolibusz hálózatának komplex fejlesztése. Ennek részeként az 1-es villamosvonal is teljes hosszában megújul. A Kossuth Lajos sugárúti és Boldogasszony sugárúti szakasz tavaly elkészült a Szent Ferenc utcai körfogalommal és a Rókusi csomóponttal együtt. A rekonstrukció 2011-ben az Indóház tér felújításával és az 1-es villamos belvárosi pályaszakasz újjáépítésével zárul. Az Indóház téren 2011. április 4-én elkezdődtek a kivitelezési munkálatok. 

Az 1-es villamos belvárosi szakaszának felújítása az Anna-kút és az Aradi vértanúk tere között 2011. június 16-án kezdődik, és a tervek szerint idén novemberben fejeződik be. Csütörtöktől lezárt munkaterület lesz a Vörösmarty utca Széchenyi tér felőli oldala, a Széchenyi téri vágányzóna, valamint a Kelemen és a Zrínyi utca a Híd utcától az Aradi vértanúk teréig. A munkálatok jelentős forgalomkorlátozásokat vonnak maguk után a belvárosban. 


LEGFONTOSABB KÖZLEKEDÉSI INFORMÁCIÓK 

1-es villamos

Június 16. csütörtöktől az 1-es villamos vonalán vágányzár lép életbe az Anna-kút és a Szeged pályaudvar között. A villamosok helyett 1-3-4 jelzésű pótlóbuszok viszik az utasokat Tarján végállomás és Szeged pályaudvar között. A járat kerülőúton közlekedik. Kimarad a Széchenyi tér, a Somogyi utca és az Aradi vértanúk tere megálló. Helyette az Anna-kút, a Centrum Áruház, a Dugonics tér, a Honvéd tér és az SZTK Rendelő megállóhelyen lehet felszállni. 

Az 1-es, 3,3F, 4-es villamos, illetve az 1-3-4 jelű pótlóbusz menetrendje előreláthatóan augusztus végéig

Az 1-es, 3,3F, 4-es villamos, illetve az 1-3-4 jelű pótlóbusz menetrendje előreláthatóan augusztus végéig


Gépjármű forgalom

Csütörtöktől a belvárosi gépjárműforgalom nem hajthat be sem a Zrínyi, sem a Kelemen utcába, helyette terelőútvonalon kell haladnia. Átmenetileg az Oskola utca kétirányú lesz, a Vörösmarty utca és a Nagy Jenő utca Tisza Lajos krt. – Fekete sas utca közötti szakasza az autóforgalom számára egyirányú, a Somogyi utca pedig mindkét irányból zsákutca. Az egyirányú Kígyó- és Jókai utca menetiránya megfordul. A Belvárosi hídra az Aradi vértanúk teréről a Tisza Lajos körút–Kígyó utca–Kiss Menyhért utca–Nagy Jenő utca–Híd utca útvonalon juthat el a forgalom. Az Anna-kúttól pedig a Fekete sas utca– Nagy Jenő utca–Híd utca felé lehet menni. Újszegedről a Belvárosi hídon át a Stefánia - Vörösmarty utca, illetve a Széchenyi tér - Nagy Jenő utca felé haladhat a forgalom.

A lezárt Zrínyi és a Kelemen utca.

Torlódásokra kell számítani a Tisza Lajos körúton, a Nagy Jenő utcában és a Fekete sas utcában. Akinek nem közvetlenül a Belváros az úti célja, ajánljuk a Belvárosi híd helyett a Bertalan híd – Nagykörút útvonal használatát. A kerékpárral közlekedők ügyeljenek a Kígyó utca megváltozott forgalmi rendjére, illetve az Anna kút Fekete sas utcai kereszteződésében való átkelésre. 


Gyalogosforgalom, parkolás

gyalogosforgalom a keresztutcák csatlakozásánál kijelölt ideiglenes gyalogátkelőhelyeken keresztezheti a munkaterületet. A lezárt Zrínyi utcában és az átmenetileg kétirányú Oskola utcában nem lehet majd parkolni. A taxiállomás változatlanul az Árpád téren marad. 

A lezárt Zrínyi és a Kelemen utca.

A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk.
Türelmét és megértését köszönjük! 

További információ: www.ujpalyan.hu

- Hide quoted text -

A bejegyzés trackback címe:

https://waze.blog.hu/api/trackback/id/tr192987618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cett · http://cettblogja.blogspot.com 2011.06.16. 09:56:32

Miskolcon lassan másfél éve tart a "zöld nyíl" villamos pálya hosszabbítás. Azóta kb három havonta variálják át a teljes közlekedést... Naponta kell totóznom, merre is induljak, amikor itthon vagyok. Cserébe olyan sz...r a Waze MC térképe, hogy fel se tűnik, hogy nincsennek a változások átvezetve. :(

süti beállítások módosítása