Skip to content


Magyar nyelvű hangnavigáció

A hét eleje óta nekem és kedves felségemnek köszönhetően már a Waze is képes magyar nyelvű hangnavigációra.  A kliens programban a Beállítások / Általános beállítások / Szöveg menüpont kiválasztásával van lehetőség a hang megadására. Itt logikusan a Hungarian feliratra kell bökni és megvárni, amíg letöltődnek a magyar hangok. Ez körülbelül 800-900kB adatforgalmat generál, ezért érdemes WiFi hálózatra csatlakozva letölteni.

Egyelőre az újratervezés figyelmeztető hangja picit hangosabbnak tűnik, mint az angol nyelvű szövegeknél, ezt majd próbálom javítani.

Addig is itt várom a visszajelzéseket a hanggal kapcsolatban.

Update: Időközben megnéztem, és tényleg arról van szó, hogy az újratervezés (és egyéb effektek) hangerejét növelték meg az angol verzióban található hangerőhöz képest. Tehát nem a beszédhang halkabb, hanem az effektek hangosabbak. De majd próbálom ezt javítani.

- Hide quoted text -

Címkék: magyar hang

A bejegyzés trackback címe:

https://waze.blog.hu/api/trackback/id/tr182648766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stonerock 2011.02.09. 11:38:36

Bár még nem tudtam kipróbálni az új hangokat, de már ott figyel a telefonon. Már alig várom, hogy újra autóba kelljen ülnöm és kipróbálhassam a magyar navigációt. :)

Nagyon köszönöm Neked és kedves feleségednek, hogy lehetővé tettétek, hogy magyarul szóljon hozzánk a Waze.

Stonerock 2011.02.11. 23:58:12

Na, ma végre volt alkalom, hogy kipróbálhassam az új navigátort. :)
Bár még csak a legegyszerűbb instrukciókat hallottam (tarts jobbra / balra, fordulj jobbra / balra, stb.) a feleségedtől, de szerintem nagyon jó lett a magyar szinkron. ;)

Csak két apróságot véltem felfedezni (de ezeket már mások korábban jelezték):
- halkabb, mint az angol változat
- az újratervezés hangja nagyon hangos

Ennek ellenére szerintem szuper jó lett! Nagyon köszönöm mindkettőtöknek az elkészítésbe fektetett nem kevés munkát.

süti beállítások módosítása