Skip to content


Meglepetés a magyar Wazereknek

 Igértünk egy magyar vonatkozású Waze hírt, így most egy kis ízelítőt kaphattok belőle.

Igen, arról van szó, hogy a magyarországi útinformációk bővülnek, felkerülnek a kliensbe a hosszabb események is, mint az útfelújítások, útzárak, méghozzá úgy, hogy a munkálatok teljes ideje alatt jelezve lesznek, ezzel is segítve a navigációt.
A funkció egyenlőre még "béta fázisban" van, ezért minden visszajelzést várunk ezzel kapcsolatban.

Van még egy funkció, amin dolgozunk, de ez maradjon meglepetés a következő bejelentkezésünkig!

- Hide quoted text -

Címkék: hírek magyar waze

A bejegyzés trackback címe:

https://waze.blog.hu/api/trackback/id/tr812804287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Watt25 · http://sablonvalasz.blogspot.hu 2011.04.07. 10:06:44

Tök jó lett, de a kérdés, hogy egy ilyen jelentés mindenképpen megakadályozza az adott útvonalon az útvonaltervezést? Mert a példaként mutatott helyen ugye nem kéne, mert csak torlódást okozhat, de pl. látom, beállítottátok Diósdnál is a Győr felé vezető lehajtón, amin jelenleg fizikai képtelenség lehajtani. Szóval, azt tuti ki kell zárnia, az útszűkületet viszont nem. Ez megadható?

Wroadd 2011.04.07. 10:08:40

Elvileg igen, létezik útzár beállítás, ami elvileg letilt minden átkelést

VillanyMacska 2011.04.22. 18:35:25

Sziasztok. Hallgattassék meg a másik oldal is! Napi 10 órát kocsiban ülök, s ezalatt a telefonon természetesen ott a waze. Ám hiába a gyönyörű, 3D-s grafika, a nagy felbontású kijelző, ha folyton ugyanazokat a kéretlen, s az esetek többségében értelmetlen útinfókat kell bámulnom. Így pont a lényeg vész el a sok szemét közt, s ez a dinamikusan változó, valós időben megjelenő ÉRTÉKES TARTALOM. Ezzel az erővel felpakolhatnátok akár a Baross tér, a Károly körút, ill. minden hasonlóan feltúrt, lezárt terület adatait is, legalább tíz évre előre... Tudom, sok munka van/volt vele, ezért emelem kalapom. Hozzátenném viszont, hogy a ránk ruházott hatáskörrel, ha úgy tetszik hatalommal élni, és visszaélni korántsem ugyan az. Remélem, akinek inge, magára fogja venni. További szép napot!

Üdv.: Macsek

Wroadd 2011.04.22. 18:56:34

Ha definiálod, hogy számodra melyek a " kéretlen, s az esetek többségében értelmetlen útinfók",
akkor beszélhetünk a térképről való levételükről. Bár sok egyéb megoldást is tudunk javasolni.

"a ránk ruházott hatáskörrel, ha úgy tetszik hatalommal élni, és visszaélni korántsem ugyan az"
Ha ezt is kifejtenéd, mire is gondoltál a "visszaélés" során, azt is megköszönném!

VillanyMacska 2011.04.22. 20:01:01

@Wroadd: Szia! Értéktelennek tartom a "Gerinc út lezárva", és hasonló bejegyzéseket, melyek hetek, lassan hónapok óta folyamatosan fent vannak. Múltkor, az Andrássy út végig volt sarkonként rakva lezárást közlő táblákkal, ám lezárás csupán az Oktogontól volt ténylegesen, egy utcasaroknyi hosszban. Természetesen az előbbit tartom visszaélésnek. Miért gondolom ezt? Mert az ilyen és ehhez hasonló jelentések tömegében elvész egy esetleg valóban értékes jelentés ( rendőr, baleset stb. ), mely valós időben segíthetett volna többünket a továbbjutásban. Az, hogy egyesek párhuzamosan több nick néven regisztrálnak, ez is enyhén szólva etikátlan. Persze lehet, hogy hungary...hungary2...hungaryx újonnan regisztrált felhasználók, csupán valami hiba folytán rendszergazdai jogot kaptak az oldalon, ezért maradnak meg a jelentéseik több száz órán át. Valaki megsúghatta volna Nekik, hogy szép kis hazánk nevét még inglisül is nagy kezdőbetűvel írják

Wroadd 2011.04.22. 20:13:30

Jó, akkor tisztázzunk néhény dolgot.

A két felhasználó hungary és hungary2 a Waze anyavállalat által regisztrált felhasználó, és nem rendelkeznek rendszergazdai jogosultságokkal, sőt felhasználói jogosultságokkal sem, így nem kapnak pontot a jelentésért sőt még a klienst sem lehet velük használni.
Azért kerültek bevezetésre ezek az azonosítók, hogy az olyan közlekedési eseményeket, amelyek nem csak 1-2 órán kersztül tartanak, de jelentős befolyással vannak a közlekedésre, azonban nem tartanak addíg, hogy térképszerkesztéssel érdemes lenne módosítani, fel lehessen vinni.
Az első két hétben ennek a rendszernek a beállítása folyt, ezért fordult elő, hogy az Andrássy út több jelentést kapott.
Ennek a rendszernek a célja az lenne, hogy segítse a navigációt és olyan helyeken, ahol útzár vagy más, forgalmat jelentősen befolyásoló tényező lép fel hosszú távon.
Mindenki arra törekszik, hogy egyre több hasznos információt osszon meg és "ne szemeteljes" végig a térképet.
Ezért ha valamelyik esemény szerinted rossz helyen van, vagy nem elég informatív, akkor írd be hozzászólásba, amint lehet kijavításra kerül a hiba.
egyébként a fórumon lehetőség van a komoly útmunkálatok jelentésére, melyek szintén felvitelre kerülnek ellenőrzés után.
A te véleményedet is szivesen vesszük ott is, jól jön az építő vélemény és a segítő kritika!

VillanyMacska 2011.04.25. 02:48:37

Köszönöm a részletes tájékoztatást. Legalább aki elolvassa a kommenteket is, tudni fogja, miről is van itt szó. Nekem továbbra sem tetszik, mert nem lehet kikapcsolni. De ez már az én bajom...

Wroadd 2011.05.24. 23:42:24

@VillanyMacska: Találtam egy módot rá amivel ki lehet kapcsolni!
Telefon sd kártyáján a waze mappában találsz egy preferences nevű szövegfájlt.
Abban átírod a Map.Enable Toggle Construction értékét no-ról yes-re.
Ezek után ki és be kapcsolhatod a Beállítások/térkép menüben az útfelújításokat. (Ezek a kézileg felvitt dolgok)

süti beállítások módosítása