Skip to content


Csoportok = káosz

Egy eddig nem mindenki által tisztázott téma végett írok. Ezek a csoportok. Csoportok, melyekbe elküldheted a jelentésed.

Rengeteg csoport van, mert bárki szabadon hozhat létre. Ezzel az a baj, hogy áttekinthetetlen az egész. De pont ezért ezért ez nem egy kötelező követendő szabály, csak javaslat.

 

Íme a javasolt csoportok, melyet wroadd-nek köszönhetünk:

HUN_Del_Alfold
Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye közlekedési hírei

HUN_Del_Dunantul
Somogy, Tolna, Baranya megye közlekedési hírei

HUN_Kozep_Dunantul
Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér megye közlekedési hírei

HUN_Nyugat_Dunantul
Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron megye közlekedési hírei

HUN_Kozep_Magyarorszag
Budapest és Pest megye közlekedési hírei

HUN_Eszak_Magyarorszag
Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád megye közlekedési hírei

HUN_Eszak_Alfold
Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közlekedési hírei

 

Ezen csoportok előnye, hogy twitter-rel is össze vannak "kötve" így a hírek itt a blog-on is megjelennek, továbbá áttekinthetőbbé, és követhetőbbé válnak a jelentések.

A Továbbra kattintva még több részletet ismerhetsz meg a csoportok működéséről. 

Jelenleg viszont ha minden jelentést meg akarunk kapni, akkor némi trükkhöz kell folyamodni.

Első lépésként követésre kell jelölni az összes csoportot. Itt érdemes azokat választani, ahol legalább öt - tíz főnél több követő van. Ezt a weboldalon a Dashboard-on tudjuk megtenni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek után a kliensben a következő beállításokat kell elvégezni:

Válasszuk ki a beállításokat... ...majd a Csoportok... ... és végül a felbukkanó jelentéseknél az összes akit követek

 

Megjegyzés Wroaddtól:

Hasznos dolog a "jelentések hatókörzete", hiszen csak a bizonyos távolságon belül elküldött jelentések érdekesek a legtöbbünk számára, azonban nem biztos, hogy ez a hatókörzet mindenki számára szimmetrikus, pl. egy győr-budapest között ingázót nem biztos, hogy érdekli a Pozsonyban történt baleset, vagy egy szeged-bp közötti ingázót az aradi vagy az újvidéki rendőrségi ellenőrzések.

A csoportok megfelelő használata segíthet abban, hogy mindenkihez a számára szükséges hír jusson el.

A  csoportokat azért találták ki, hogy az azonos területen mozgó (főleg USA-ban divatos ingázásra alapozva) Wazerek egymással megoszthassák a közlekedési híreket. Mivel a legtöbb esemény csak bizonyos távolságból jelenik meg a kliens kijelzőjén, ami lehet, hogy már túl késő, ezért - ha be van kapcsolva ez a funkció - a főcsoport vagy az összes saját csoport jelentései azonnal megjelenhetnek felugró ablakként a beküldés pillanatában.

A jelentéseid az általad kijelölt főcsoportba mennek alapértelmezésként. Ezt minden egyes jelentés esetében meg lehet változtatni, ez azonban legalább +2 kattintás minden esetben, azért érdemes olyan csoportot választani főcsoportnak, ahová a leggyakrabban posztolni akarunk.

A csoportot a jobb oldalon adhatjuk meg, ha nem a főcsoportunkba akarunk jelentést küldeni.

 

A legkényelmesebb megoldás érdekében a régiókat vettük alapul és nem a megyéket, mert nagyjából ez az a terület, amelyet az átlagfelhasználó a mindennapokban érint. A könnyebb megtalálhatóság érdekében minden régió neve HUN előtaggal kezdődik.

Ha csak rövid időre hagyod el a főcsoportod régióját, akkor elég ha a jelentéseknél választod ki a megfelelő régiót alkalmanként, de ha hosszabb időre tartózkodsz ott, érdemes azt a régiót kijelölni főcsoportnak arra az időre.

Tehát a lényeg mégegyszer:

Csatlakozz a HUN előtaggal rendelkező csoportokhoz, és azt a csoportot jelöld ki főcsoportodnak, amelyik régióban éppen (hosszabb ideig) tartózkodsz.

Ha csak ennek a régiónak a hírei érdekelnek, akkor a "Felbukkanó jelentések" pontban a "Csak a főcsoport" pontot  válaszd.

- Hide quoted text -

Címkék: kliens csoportok

A bejegyzés trackback címe:

https://waze.blog.hu/api/trackback/id/tr622736784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása